Президентът на УЕФА Александър Чеферин отправи предупреждение към Барселона за аферата

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин отправи предупреждение към Барселона за аферата
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Положението на Барселона е сериозно

Президентът на УЕФА Александър Чеферин насочи предизвестие към " Барселона "  за аферата с бивш съдийски футболен началник в Испания, за която клубът е разследван и от испанската прокуратура.

Ако бъде потвърдена корупция за да се обезпечи реферски надзор, траял години, отборът е застрашен с изваждане от Ла лига и от евротурнирите.

" Това е една от най-сериозните неща, които съм виждал във футбола ", сподели Чеферин в изявление за словенския вестник " Екипа ".

Той за първи път разяснява случая, а думите му са мотив за терзание за " блаугранас " и техните почитатели. Барса отхвърля виновност и даже се кани да води каузи, в това число против медии, с цел да отбрани репутацията си.

УЕФА стартира свое следствие преди 10 дни поради " допустимо нарушение на правните кодекс на УЕФА ".

" Не мога да разясня непосредствено по две аргументи. На първо място - имаме самостоятелен дисциплинарен комитет. И на второ, тъй като не съм осведомен със случая в елементи. Но доколкото съм осведомен, обстановката е сериозна ", споделя още Чеферин.

Извън тази тематика, словенецът има вяра, че готвените промени ще освежат Шампионската лига.

" Промените ще създадат по този начин, че мачовете в предварителната фаза и в елиминациите да са по-интересни. Запазваме и положителните неща, които към този момент са в действие ", твърди той.

Чеферин приказва и за плана Суперлига, който още е жив, има клубове, измежду които и " Барселона ", които още го поддържат.

" Очевидно към момента възнамеряват да създадат нещо, само че съгласно мен - единствено с цел да си подобрят ситуацията при договарянията с нас. Не схванаха, че няма за какво да преговаряме с тях. Егото също е значимо за някои от тези хора. Но тази история завърши ", приключи Александър Чеферин.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР